Pers

Mei 2016

De regering van de Peruaanse president Ollanta Humala heeft eergisteren voor zestig dagen de noodtoestand uitgeroepen nadat grote delen van de Peruaanse Amazone zijn vervuild. De concentraties kwik in de grond en het drinkwater hebben een recordhoogte bereikt. De hoge concentraties zijn volgens de regering het gevolg van illegale mijnbouw. Bekijk het persbericht 'Peru kondigt noodtoestand af in jungle',

Januari 2016

Op 2 februari 2016 vindt de International World Wetlands Day plaats. Veel aandacht deze dag zal gaan naar het Poopómeer dat recent in de media verscheen omwille van haar kritieke toestand. Het tweede grootste meer in Bolivia, is gekrompen tot zo’n 4% van haar oorspronkelijke grootte. Wat ooit een indrukwekkend meer met een rijke diversiteit aan flora en fauna was, is nu nog slecht een plas water met een diepte van 30 à 40 cm. Dit is een gevolg van klimaatverandering ,El Niño en droogte. Echter, zonder de aanwezigheid van 350 mijnbouwsites, had de opdroging van het meer niet zo’n vaart gelopen. Download het perdossier 'Ramp Poopó. Van zoutmeer naar zoutvlakte' en download ook het persbericht 'Internationale aandacht op World Wetlands Day voor Poopómeer'. 

Oktober 2015

CATAPA VRAAGT INTERNATIONAL FINANCE CORPORATION ZICH TERUG TE TREKKEN UIT MINERA YANACOCHA TIJDENS ALGEMENE VERGADERING  VAN DE WERELDBANK IN OKT 2015 TE LIMA, PERU Hier downloaden. Lees ook "An Assessment of the Conga Mining Project in Light of World Bank Standards."

Februari 2015

Persbericht speakers tour 26 feb - 8 maart 2015: De globale impact van mijnbouw. Hier te downloaden.

Meer info?

Contacteer onze persverantwoordelijke