Onderzoek

CATAPA biedt technische en juridische ondersteuning aan ngo’s in Latijns-Amerika. De Werkgroep Studie&Lobby gaat in op concrete vragen uit het Zuiden of uit de andere werkgroepen. Onderzoek vormt een wezenlijk onderdeel van onze beweging.

CATAPA richt zich in haar onderzoek op alle terreinen van de wetenschap. Dat kan gaan van globalisering en liberalisering, ecologische, sociale en economische duurzaamheid, tot de studie van gezondheidsrisico’s en lokaal en internationaal recht. De Werkgroep Studie&Lobby voert ook samen met de Belgische universiteiten multidisciplinair onderzoek naar alternatieven en verantwoorde mijnbouw.

Download hier onze lijst met suggesties voor onderwerpen voor een masterthesis, bachelorpaper of paper voor een vak.
Download ook onze handleiding speciaal ontwikkeld voor het Hoger Onderwijs en ga zelf aan de slag met het duurzaamheidvraagstuk.


Knappe koppen gezocht

Om gedegen onderzoek te kunnen leveren doet CATAPA vooral beroep op studenten en pas afgestudeerden. De werkgroep Studie zoekt steeds zeer diverse profielen van experts in één of ander deeldomein (sociologen, antropologen, juristen, bio- en burgerlijke ingenieurs, economen, biologen…). Laat ons iets weten als je jouw kennis met ons wil delen (stuur een email naar info[at]catapa.be), of kijk hier voor meer informatie over ons.